Dag 13 ( 19 september 2024)
19 september 2024 - Großglockner, Oostenrijk
Vanmorgen hebben we lekker uitgeslapen, daarna op ons gemakje zitten ontbijten.
Op internet gecheckt of de Grossglockner open was zodat we daar eens een kijkje konden gaan nemen. Tegen enen zijn we die kant opgereden.
Bij het plaatsje Fusch an der Grossglockner reden vele oude tractors ook stonden er diverse geparkeerd bij een tankstation, waaronder ook Nederlandse, toen wij langsreden begonnen ze te zwaaien, dus wij terugzwaaien.
Er was vandaag iets meer bewolking en zeker hier zag je meer wolken boven de bergtoppen hangen, die weer wegtrokken en weer kwamen.
Na dat we 43 euro hadden betaald mochten we de hochalpstrasse gaan rijden. Gelukkig was het nu verboden voor motors en fietsers, dat was wel fijn, alleen auto’s en bussen reden er en het was niet druk. We konden dan ook makkelijk overal een stop maken. Het uitzicht bleef schitterend. Toen we aan de andere kant van de berg reden hing er meer bewolking en het was ook een koude wind. Er lag nog flink wat sneeuw. Bij het eindstation aangekomen hebben we een koffie gedronken met wat erbij. Hier was het helemaal niet druk. Helaas waren er geen murmeldieren te zien. Die zaten vast in hun warme holletje en gelijk hebben ze.
Op de terugweg weer naar het begin van deze alpstrasse, hadden we zelfs nog natte sneeuw. Het was ook maar 1,5 graad. Hoe dichter we weer in het dal kwamen hoe warmer het werd.
We hebben nog getankt ( 1,464 per liter). Bij de Spar in Bischofshofen nog wat eten voor het ontbijt gehaald en toen gekeken waar we konden gaan eten, want verschillende restaurants in ons dorp hadden een rustdag vandaag.
We hadden toch iets gevonden Seealm Stüberl. Maar de TomTom stuurde ons weer een raar weggetje in en na wat gepuzzel gaf de mobiel dan de juiste weg aan. We moesten nog een stukje lopen vanaf een parkeerplaats. Er lag een zwemvijver naast, waar een grote glijbaan in uit kwam brrrr moet je nu niet aan denken. Binnen was het niet groot en vrij druk. Er was een grote tafel waar al 4 mensen aanzaten en de eigenaresse vroeg of zij het erg vonden als wij 4en zouden aanschuiven en dat vonden ze goed dus schoven we bij hen aan. Later bleek dat het ook 2 aparte stellen waren. Het eten was lekker, 2 x rumpsteak, 1x grillteller en 1x spinaziespätzle (als ik het goed heb).
De kok die zich bij een andere tafel had gevoegd riep nog dat we een schnaps kregen van hem, voor zijn “vrienden”. Toen we betaald hadden begon de kok hele verhalen tegen ons, waar we verbleven, maar hij snapte er niks van en uiteindelijk drong het tot hem door waar we zaten. Nog meer ouwehoer praat en hij wenste ons het allerbeste en misschien tot ziens in het restaurant.
Om over 9en waren we weer thuis.

mobiel van jou, Manon hahaha