Tournavaux 26 april- 3 mei

26 april 2024 - Tournavaux, Frankrijk

Vrijdag 26 april 2024

Op tijd opgestaan en boodschappen gehaald die we meenemen naar Frankrijk. Om 11 uur bij pa en ma koffie gedronken. John daarna een broodje carpaccio bij Braat gehaald. We hadden al veel spullen klaarliggen. John moest zijn koffer nog inpakken. Ik had alles beneden op tafel klaargezet. We zijn de auto gaan inruimen. Toen kwam John op het idee om de stoep rondom het huis nog ff te voorzien van zout zodat het onkruid kapot gaat. Het was al tegen half 3 dat we wegreden en ze hadden een drukke spits voorspeld vanwege de vakantie. We rijden in Capelle de snelweg op en. Stonden zowat gelijk vast, dus in Waspik eraf en binnendoor via Raamsdonk. John kwam op het idee om worstenbrood te halen. Hij stapt bij de bakker uit en daar kwam Ronald ( voorheen de begeleider van Sver) net naar buiten gestapt, dus daar weer ff mee staan praten. Bij Antwerpen hebben we stukken rustig aan moeten rijden, maar bij Brussel was het hopeloos. We hebben er 5 en half uur op gereden. Maar voor het donker waren we in het huisje met eten van restaurant La Forge in Thilay. Eén soort van brusschatta met topping wat op een pizza zit. pizza’s verkochten ze niet meer. Het smaakte lekker alleen John had voor mij met 4 kazen soorten genomen en dat was zo machtig dat ik de helft heb laten staan. Marscha appte nog of de kaart voor Bailey op tafel stond, zij zaten vorige week hier in dit huisje. Nee helaas geen kaart van Rani, de werkster had m meegenomen. Ze kon ook geen contact met Sandra krijgen maar bleek dus dat ze het verkeerde telefoonnummer in haar mobiel had gezet de laatste 2 getallen omgedraaid.

We hebben alle spullen uit de auto gehaald en een plekje gegeven. Het bed opgemaakt dus slapen kunnen we al. Lekker ons eigen dekbed meegenomen. Bailey heeft 2 nieuwe vetbed dekens en Nieuwe speeltjes. Hij liep alles af te snuffelen buiten ook. We zijn niet al te laat naar bed gegaan

Zaterdag 27 april 2024

Om 9 uur waren we al uit bed. Niet zo lekker geslapen, veel wakker en best krap een bed van 140 breed ipv 180 die we thuis hebben. John is brood gaan halen en nog wat vleeswaren enz bij de Carrefour. Om 11 uur waren we klaar en hadden we nog de hele dag voor ons dat gebeurt niet zo vaak hahaha. Het is Koningsdag en dat was gewoon hier op tv te volgen, dat hebben we zitten kijken. Daarna hebben we een wandelroute gezien die vanaf levaly 5 begint (dit huisje). Bij de poort rechts aanhouden. 3 monsterlijke hondjes een eindje verderop gingen helemaal uit hun stekker toen ze Bailey zagen en 1 hondje ging weer tekeer tegen zijn broeder omdat hij zo tekeer tegen ons ging. Bij de bossen de omgekeerde route genomen dus best aardig omhoog klimmen, pfff waar ben ik aan begonnen, best warm ook met onze winterjas aan. Halverwege had ik het wel gezien en op het smalste stuk met de terugwegroute zijn we naar beneden geklauterd, van bovenaf zag het er makkelijk uit. Van boom naar boom glijden. Het laatste stuk was stijl dat ik op m’n kont naar beneden ben gegleden.  Heel m’n kont zag zwart. Heb er m’n jas maar overheen gehangen. Had het bloedheet. In het huisje een douche genomen en John ook, alles jeukte en Bailey had al 3 teken op zijn kopke zitten dus ik denk uit die kleren en afspoelen maar. We hebben daarna zitten kaarten. Rond etenstijd richting la Forge in Thilay gereden, maar er stonden nog meer auto’s als gisteren en inderdaad toen we binnenkwamen was er geen plek zei het vrouwtje. We zijn toen naar Bohan in België gereden, John was hier vanmorgen bij de supermarkt geweest en hij had een steak restaurant gezien. Oke dan die kant op. Was een stukje rijden. We hadden geluk er was plek bij Au petit chaudron. De menu kaart was natuurlijk in het Frans, gelukkig sprak 1 jongen Engels de rest Frans . John had een beenham met friet en ik had een biefstuk met friet. Het smaakte echt lekker. Als dessert hadden we een koffie met allerlei kleine toetjes. In het donker weer terug naar huis er is hier ook geen verlichting langs de weg, maar we zijn er gekomen. Nog ff bij Bailey gezeten en toen naar bed.

Zondag 28 april 2024

We waren best vroeg wakker dus we zaten op tijd te ontbijten. John was naar de bakker geweest en kwam terug met stokbrood want ze hadden geen broodjes en heerlijke croissantjes. Vandaag hebben we echt een relax dag. John is nog met Bailey gaan lopen en ik heb programma’s terug zitten kijken op mijn tablet en toen John terug kwam met Bailey heeft hij nog zitten werken.  Ik had niet zo’n honger dus heeft John een pizza bij L’antalya in Monthermé gehaald, deze zag er goed uit. Ik heb een stuk stokbrood op met nutella. Om 8 uur konden we mooi de Belgische Mol kijken op Play4. Hoeven we het thuis niet terug te kijken.

Maandag 29 april 2024

Vanmorgen eindelijk eens wat langer kunnen slapen, John lag al een tijd op zijn tablet en had Bailey al laten plassen. Om half 11 uit bed gekomen. we allebei gedoucht en John is naar de bakker gereden. ik heb koffie gezet en de tafel klaargemaakt een eitje gekookt. De bakker was dicht dus is hij bij de Carrefour in Montherme  geweest. Eén vers stokbrood en 2 flappen met room en abrikozen. Hmmmmm…..De zon schijnt het is een graad of 20. Bailey wil lekker naar buiten in de tuin rondscharrelen en als er een fietser voorbij komt rent hij snel naar de poort boven. Om een uur of 3 is John een stuk met Bailey gaan lopen naar de bossen. Verder hebben we het rustig aan gedaan, wat spelletjes op de tablet en nog zitten kaarten. ik heb macaroni gemaakt en daarna zijn we voor het donker werd nog een stuk met Bailey gaan lopen. heerlijk rustig hier in de dorpje. We kwamen nog een Nederlandse auto tegen helemaal volgeladen en een paar kinderen achterin. Die man zwaaide naar ons. Bailey kon los lopen. We hebben een stuk langs de Semois gelopen, maar er kwamen wel veel vliegjes die zaten te walgen. Rond half 9 weer in het huisje. nu aan een bakkie thee en koffie

dinsdag 30 april 2024:

We waren weer laat uit bed. Ik had een appje van Sandra dat ze vanmiddag thuis was dus als we de kaart van Rani wilde halen dan moesten we even zeggen wanneer we kwamen. John is gaan douchen en in Bohan broodjes gaan halen en gelijk de kaart. Ik ben ook onder de douche gegaan heb m’n haren gewassen, tafel gedekt, koffie gezet en het duurde lang voordat John terug was. ondertussen had Sandra al een restaurantje op de app doorgestuurd, waar je goed kon eten. Hé hé eindelijk daar kwam John aan. Hij moest dus binnenkomen en vroeg of hij wat wilde drinken enz… hij kwam er dus niet weg. We hebben uitgebreid zitten brunchen…. De spelletjes bijgewerkt en rond half 3 hebben we Bailey in de auto gezet en zijn we wat gaan rijden, richting La tour de Roc maar dan wel op loopafstand van de parkeerplaats. Hier kon hij ff lekker los lopen. Aantal mooie foto’s gemaakt. We zijn daarna nog doorgereden door de bossen en kwamen bij een oud gebouwtje uit. Hier even rondgelopen en Bailey vermaakte zich prima met een stok. We dachten dat we van hieruit naar Naux konden rijden maar helaas, we mochten met de auto niet verder, dus zijn we omgedraaid. langs de Semois zijn we naar Bogny sur meus gereden, hier hebben we getankt.  Er was niet veel open van eettentjes dus John is naar Montherme gereden voor pizza van L’antalya maar de pizza was dicht. hij belde wat ik dan luste, niks. Hij had donner met friet ik heb camembert met crackers op.

woensdag 1 mei 2024

Vannacht flink gegoten en geonweerd. Vandaag Dag vd Arbeid, bakker, supermarkten dicht hier maar in Bohan was het open. Terrassen zaten vol het is lekker weer, graad of 24. Duurde wel ff voor John terug was. we hebben op ons gemak ontbeten. Verder niks gedaan in ons spelletje gezeten. vanavond hebben we bij Troquet plage in Membre gegeten dat was een tip van Sandra. Het lag aan het water naast de brug. We hebben buiten gezeten en heerlijk gegeten. Het was gezellig druk. we zijn op de terugweg nog langs levaly2 gereden en hier vlak naast zijn Sandra en Dirk  hun nieuwe huis aan het bouwen omdat de Walen nogal moeilijk doen als ze weten dat je Vlaming bent. De fransen zijn makkelijker als ze ieder jaar  je gites komen  bekijken. We hebben nog tv gekeken.

Boven was het bloedheet op de slaapkamer.

donderdag 2 mei 2024

We waren allebei om kwart voor 5 wakker. benauwd op de slaapkamer bah. wij naar beneden om te plassen, Bailey blij het was nog pikkedonker, terug in bed beide een uur op de tablet gezeten en nog tot 10 uur geslapen. Ik schrok wakker en ben Bailey snel buiten gaan laten. Hij had niks binnen gedaan. we zijn ff gaan zitten en daarna gaan aankleden. John is naar de bakker in Thilay gereden en kwam met 2 stokbroden terug. We hebben wederom rustig aan gedaan. Buiten zag het er somber uit. Zwaar bewolkt. Later zijn we nog met Bailey gaan lopen maar dit was zo’n blubzooi dat ik halverwege ben omgedraaid. We hadden de auto bij en een moddercollie. John is met hem teruggelopen en ik met de auto. We zijn bij Snacks e Frites in haute rivieres  gaan eten. Verse friet met kipsspies en cheesecake na

vrijdag 3 mei:

Om 1 uur moesten we uit het huisje zijn dus op het gemak ontbeten en daarna de spullen bij elkaar gezocht en in de auto gezet. Nog met de stofzuiger door de kamer en tegen 12 uur zijn we naar huis gereden. We hadden best wel wat files onderweg en rond 5 uur waren we thuis. John heeft een frietje gehaald.  We zijn niet al te laat naar bed gegaan.