Dag 11 (17 september 2024)

17 september 2024 - Werfenweng, Oostenrijk

Vannacht veel wakker geweest, we hadden het raam op een kier staan en ik hoorde steeds een bel dus vroeg me af welke dier er rond liep, tot ik een gemekker hoorde en dacht dat het geiten waren, vanmorgen zag ik dat het een schaap was. Met z’n 3en liepen ze voor ons appartement op een stuk afgezet gras.

De zon piepte al door de wolken heen en in de zon was het gewoon warm. Je zag de mooie witte bergtoppen waar wij op kijken door de wolkenbrij heenkomen.

appartementuitzicht

Na het ontbijt (dit was al na de middag) zijn we even naar het het dorpje gereden om nog wat foto’s te maken hier ligt nog veel sneeuw.

uitzichtwerfenwengwerfenwengwerfenweng

We hebben de binnendoor route genomen, John en ik hebben op Pass Lueg in een hotel gezeten ik dacht in 2011, dus we wilde even gaan kijken. Daar even rondgelopen en op het terras koffie met gebak op. Heerlijk in het zonnetje jammer dat er zoveel wespen op ons zoet gebak afkwamen.

pass LuegHotel Pass Lueggebakgebakkerkjevlinderstruikpass lueg

We zijn doorgereden naar de Golling waterval, het was erg veranderd, we moesten nu 5 euro betalen voor het parkeren en de entree naar de waterval kostte ook 5 euro, alleen Carry kreeg 2 euro korting. Don had het pad dat omhoog liep gezien en besloot niet mee te gaan. Toen wij hier waren was het gratis het pad wat we moesten lopen was ook anders. We zijn aan de route begonnen en dat was maar 10 minuten. De waterval was erg mooi, heel veel water maar ja dat kan ook niet anders met al die regen en sneeuw, dat gevallen is.

Na even hadden we het wel gezien en zijn we Don gaan zoeken, die stond op de parkeerplaats te wachten.

waterval gollingwatervalwatervalwaterval

We hebben toen besloten terug te rijden naar Bischofshofen. Na even wat gegoogled te hebben bleek in dit stadje een winkelcentrum te zitten, ons sd kaartje van de filmcamera was vol dus John wilde een nieuwe hebben en Don had een toilettas nodig. Carry, John en ik op pad en we zijn allemaal geslaagd.

Weer bijna bij het appartement aangekomen vlogen er weer 3 reetjes de berm in, blijven mooie beestjes je ziet ze overdag ook gewoon ergens in een wei staan.

Harald en zijn vriendin stonden buiten, ze hadden nu ook een week vrij en bleven thuis wat dingen doen. Dus John heeft een tijd met ze staan babbelen. Wij hebben de schapen geaaid en op de foto gezet, diegene die me vannacht wakker heeft gehouden liep er ook bij met een grote bel om zijn nek.

schaap

Later kwam de eigenaresse nog het geld voor de toeristenbelasting en de bakker halen, daar hadden we om gevraagd dan is dat afgehandeld.

Ze heeft nog wat adressen voor restaurants gegeven. Wij even later naar het ene restaurant gereden in het dorpje Pfarrwerfen, blijkt het restaurant dicht te zijn vanwege vakantie, de andere die ze had gezegd had ruhetag. We zijn toen maar naar Tennenblick gereden waar we eergisteren zijn geweest.

Daniëlle de gastvrouw moest al lachen toen ze ons weer zag, ze heeft steeds met ons staan meuten en ze vertrouwde ons stiekem toe dat haar man van F1 houdt en voor Max is hahaha, maar dat zegt ze liever niet tegen de Nederlanders anders blijven ze maar over de F1 praten. Gelukkig  begon ze hier zelf over en ja John babbelde wel mee.

runderbouillionknoflooksoepputensteak parisiene artputensteak margharitascholfiletschweiz schnitzel

We hebben weer heerlijk gegeten, maar het is zoveel iedere keer, we krijgen het amper op. Na het eten kregen we schnapps cadeau, dat heb ik afgeslagen de rest heeft het wel op en nog een koffie na en toen lekker naar huis.

Nu nog ff lekker niksen of een spelletje en morgen weer een nieuwe zonnige dag.

spelletje

1. Diana:
    18 september 2024
    Wat een gezellige dag weer 😍😍 en weer verder genieten 😘😘
  2. Mirjam en john:
    ♥️♥️
  3. Jo:
    18 september 2024
    Tjonge jonge, wat hebben jullie het toch gezellig, volgens mij. Lekker kneuterig allemaal mooie natuur zien en lekker eten. Wat wil je nog meer? En die sneeuw is zo met de zon toch wel indrukwekkend.
  4. Johan:
    18 september 2024
    Wat ziet dat gebak er weer heerlijk uit 🥧🍰😋