Dag 5 (11 september 2024)
11 september 2024 - Pfronten, Duitsland
Jippie de zon schijnt. Na het ontbijt zijn we via Oostenrijk naar Garmisch Partenkirchen gereden. Het zonnetje scheen maar we hadden nog geen blauwe lucht. In Reutte de tank volgegooid, dat scheelde weer met tanken in Duitsland. Het was een mooie route en de lucht werd blauw met wolken.
We zijn naar de grote Olympia schans in Garmisch Partenkirchen gereden. Heel apart om dat in de zomer te zien zonder sneeuw. De schans maakt deel uit van het Olympiastadion waar in 1936de Olympische winterspelen werden gehouden. We hebben daar op een terrasje nog een koffie op en de mannen een goulashsoep.
Het was al half 3 toen we weer op pad gingen naar de Abdij van Ettal, een benedictijnerklooster, dat in 1330 werd gesticht door keizer Lodewijk de 4e. We konden de auto vrij dichtbij parkeren. Het parkeren moesten we betalen maar het klooster was gratis toegankelijk.
De koepel van de abdijkerk was heel mooi en er hing een grote kroonluchter in het midden. Heel de binnenkant was rijkelijk beschilderd. We hebben hier wat rondgelopen en zijn nog in het winkeltje gaan kijken, de mannen hebben bier gekocht.
Je kon nog meer dingen bezichtigen, maar dat hebben we niet gedaan, we zijn weer op pad gegaan naar het plaatsje Oberammergau. Dit was niet zo ver rijden.
De streek waarin Oberammergau ligt is bekend vanwege de Lüftlmalerei dit is een Duitse term die verwijst naar de kunstvorm van gevelschilderingen.
Vele huizen waren heel mooi beschilderd en zelfs nog met Hans en grietje en Roodkapje.
Het werd ook al een stuk frisser. We moesten nog een uurtje naar huis rijden. Onderweg zijn we bij steakhaus Füssen gaan eten. Dit lag tegenover de Lechfall, waar we van de week al geweest waren.
2X een schnitzel, een western steak en een lady steak hebben we op en het smaakte goed.
Rond half 9 stapte we ons appartement weer binnen.
Diana videobelde nog om onze kroelende Bailey te laten zien. Dat was leuk.
Nu tijd voor bed.
Diana:12 september 2024Jaaaaaa was ff gezellig hé 💕💕, jullie genieten goed. Ben alweer benieuwd naar de avonturen van vandaag ❤️❤️
Johan:12 september 2024Lekker zo'n schnitzeltje
Johan:13 september 2024Hierboven is de reactie van Johan met mijn naam 🤣